az élet Máshol van

Átmenet 2010/05/27

Filed under: külvárosi impressziók — lecriturefeminine @ 11:25

A lakásunk egy átjáró ház. Itt valaki fest, ott a falat csiszolják, itt mérnek, amott cigiszünet van. És mintha nagyvizitet tartanánk, vonulunk egyik szobából a másikba -mi ketten,  a szakértő, meg az építkezéstől csillapíthatatlan lázban égő édesapám, plusz-minusz egy-két feleség, vagy más családtag. És van itt minden: jó ötletek, a legújabb technikai megoldások, a legkevesebb átalakítást igénylő megújulási lehetőségek, és persze a sok baromság is.

Például a világítás kérdése. Kapcsolók, lámpák- minden igényt kielégítően. Persze elhangzik az ötlet, hogy legyen olyan, ami tapsra felkapcsol. Hát mit lehet tenni ilyen helyzetben? Merthogy automatikusan bevillant a kép, hogy a szembe házból látják, hogy villog a lámpa a lakásunkban, mert dugás közben pasi a fenekemet csapkodja. Eléggé vizuális típus vagyok. Szóval röhögőgörcs elfojt, későbbre halaszt.

Aztán beszámoló a fejleményekről, és a további tervekről a segédmunkásnak, aki a “mindent verjünk le-zúzzunk szét- kaparjunk le- szedjünk fel” fázisban segített. Nagy az egyetértés: minél kevesebb bútor kell. TV csak a nappaliba, mondom én. Erre ő: a hálóba is kell, ne vicceljek már, akkor hogyan alszunk majd el pornóra. Talán azt hitte, zavarba jövök, de hát mondom, mi meg ezért tartjuk a lap topot és köttettük be jó előre az internetet.

Már csak pasi gátlásait kell feloldani, mert átmeneti szállásunk a szülő ház, és szegény még mindig nagyokat pislog, amikor a három lány (és főleg én) teljesen szabadon a szexről beszél. De hát tudta, hová nősül be…

Reklámok
 

12 Responses to “Átmenet”

 1. vandorut Says:

  Ha már itt tartunk lehet venni olyan villanykapcsolót is, amit bármilyen távirányítóval lehet irányítani. Kinézetre olyan mint a hagyományos és csak pár ezer forintot kell ráfizetni. :-)

 2. Metaneira Says:

  szörnyű volt a mai napom, azt hittem nem élem túl. és most azon kapom magam, hogy a tapsolós lámpához írtakon hangosan nevetek. nem hiába imádom a blogodat, mindig azt olvasom ami épp a legjobban jön.

 3. lecriturefeminine Says:

  Vándorút (ékezetekkel:)), üdv a fedélzeten, új blogger? :) Sok élményt kívánok hozzá alapanyagként… (Egyébként a távirányítókat nem szeretem – szerintem azért, mert otthon túl sok van belőle, és folyton azokat kell pakolgatni, meg keresgélni. De minden lakberendezős tippnek örülök mostanában :) )

  Metaneira, én ugyanígy érzem, amikor benézek hozzád, akkor mindig valami olyat olvasok, ami jó kedvre derít vagy jó érzéssel tölt el. :) Nagyon örülök a jelenlétednek, és hogy vagy valahol a világban. A minap ezt már meg akartam neked írni emailben, csak nem tudtam, illik-e :)

 4. Jade Says:

  A nagy okosok azt mondják, elektromos kütyü ne nagyon legyen a hálószobába, mert bezavar a szexuális életbe, és az alvás ritmusába. Nekünk mivel aprócska a háló, kizárt dolog volt a tévé, de később se szeretnék. Pornót meg tényleg lehet gépen nézni…
  A tapsolós lámpa tetszik. A hálóba nem ártana. Bár akkor nem lenne az a tipikus ki kapcsolja le a lámpát dolog, mint a P.S I Love You című könyvben. :)
  kitartást csajszi, tudod, mindjárt kész lesz…

 5. lecriturefeminine Says:

  Erről az jut eszembe, hogy az egyik barátnőm a pasijával a srác anyjánál lakik, aki hívott valami csiribí-csókát, aki meditált egyet a lakásban, majd közölte, hogy minden rendben, leszámítva a barátnőmék hálószobáját, ami tiszta negatív energia, főleg az ágyuk környékén – és mindezért 15 ezer forintot kért el. :)

  Én amúgy nem az elektromosság ellen vagyok a hálóban (bár a végtelen vezetéket tucatnyi hosszabbítóval tényleg nem bírom), csak simán el tudom képzelni, hogy az olyan házasságok gyakrabban mennek tönkre, ahol van tévé a hálóban.

  A lámpalekapcsolós rituálék meg az életritmus részét képezik :) Az albérletben a lábunknál volt a kapcsoló pasi oldalán, lefekvés előtt mindig megkérdeztem, “lerúgod a lámpát?” Meg mielőtt ágyba bújtunk, hogy “bezártad, becsuktad, bekulcsoltad az ajtót?” (Mert mindketten más szót használunk az ajtó kulccsal történ bezárására, és szokás lett végigkérdezni:))

  P.S. I love you tök jó film. :) Amúgy romantikus vígjáték függő vagyok… ;)

 6. Távkapcstúltengés ellen programozható változat,
  elektromágneses sugárzás ellen Faraday-kalitka :)

 7. Fúj, mi ez az izé? Legalább Beholder lenne :(

 8. Jade Says:

  amikor a pasi énekelt a nőnek…na, azt imádom. A film is jó volt, meg a könyv is, bár ég és föld a kettő.

 9. lecriturefeminine Says:

  Bevallom, fogalmam sem volt, mi az a Faraday-kalitka, de tegnap olvasgattam egy újságot, amiben azt írták, hogy a panelházak pontosan azok. Valamiért mégis úgy érzem, hogy ez nem túl jó hír :S

 10. A Doktor Says:

  Én tegnap első nap melóhelyen négy csajjal ebédeltem, de nem jöttem zavarba, amikor elindultak a szexuális poénok… Lecsaptam rendesen a labdát… Párod is belejön majd, megszokja, csak győzd majd a lepattanókat:)

 11. lecriturefeminine Says:

  Nekem hétfőn lesz első napom, ezek szerint nem kell visszafogni magam :))

  Remélem, belejön. Én meg azt nem tudom megszokni, hogy nem lehet felordítani a házat szex közben…

 12. A Doktor Says:

  Na igen, lehet kicsit meglepődnének az ott lakók:)
  Bár ez is olyan, hogy ha egyszer-kétszer meghallják, nem történik semmi…


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s