az élet Máshol van

Test-helyzetjelentés 2008/03/25

Filed under: betegség,nőgyógyász — lecriturefeminine @ 18:52

Eléggé elcseszett nap ez a mai. Olyan nehezen szánom rá magam a váltásra, hogy a pöffeszkedő nőgyógyászomnál kötöttem ki, aki sosem figyel rám és mindig a szavamba vág. Mivel nem volt hajlandó tenyésztésre küldeni a baktérium készletemet, mondván, hogy felesleges, elmentem az általános betegellátásban aktuálisan (nem)dolgozó nőgyógyászhoz, akire két órát vártam, ebből egy óráig jöttek-mentek a betegek, utána egy óráig semmi. A hosszú sorban állás pedig manapság nem élmény.

A saját orvosomnál követelőzhettem volna jobban, csak annyira elszomorított. Elmesélte, hogy van olyan betegség, amitől a pina “fehér és túrós”; “zöld és habos”; barna és halszagú” dolgokat lök ki magából. És legszívesebben rákiabáltam volna, hogy “mivaaaan?!” Annyira kegyetlenül hangzott… Pláne egy férfi szájából. Nem tudom, hogy gyógyíthat valaki egy olyan testrészt, ami neki nincs is. Hogyan érthetné a betegségét?

Na de a jó hír, hogy az én “hüvelyem szép”, “a méhszájam rózsaszín”, “a petefészkeim pont úgy viselkednek, ahogy kell”. Betegségnek nyoma sincs. Csak ne szedjek antibiotikumot, mert az nagyon megviseli a baktérium háztartásomat és ettől érzékenyebben reagálok az “idegen” test elvileg jó szándékú és kedves közeledésére. És ne aggódjak, ettől még minden a legnagyobb rendben velem. Hát jó, ha ő mondja… (De már két napja keresztrejtvényt fejtek, pedig utálom. Folyton a válaszokat keresem. Ez őrjítő.)

 

Reklámok
 

4 Responses to “Test-helyzetjelentés”

 1. Bullfrog Says:

  42

 2. egy nő Says:

  Egyszer már majdnem megvettem a könyvet, de nem sikerült. Jókat hallottam róla, de a "42" csak a populárisabb része állítólag.

 3. Jekyll Says:

  Miért nem egy nőgyógyásznőhöz jársz? Lehet hogy egy fokkal empatikusabb lenne. De azok meg majdnem mind leszbik… Amúgy a könyv messze nem annyira jó. Igaziból több okoskodás van benne mint bölcsesség, na de hát mit várhatsz az emberiségtől…

 4. egy nő Says:

  Hű, a nőnemű nőgyógyászok leszbik? :) Azért ilyet is csak egy férfi mondhat :) Nem tudom, hogy bármilyen orvosnak lehet-e személyes, belső motivációja egyáltalán az orvostudomány melletti elköteleződésben. Épp ez volt a beszédtéma éjjel. Szerintem a szexuális beállítottságnak ehhez semmi köze. Nem is lehet, egy leszbikus nem megy nőgyógyásznak, azzal önmagát írja le. Az orvossá válás nem ezen múlik. Mint ahogy a pénzem sem múlhat, mert ahhoz túl sok mindent kell végig nézni, és nem a betegségekkel járó szörnyűségekre gondolok, hanem hogy az orvosnak szembesülnie kell azzal, hogyan megy tönkre egy test, hogy milyen "egyszerű" az egész.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s