az élet Máshol van

"Napi bölcsesség" 2008/01/15

Filed under: önkielégítés,nők,szexualitás — lecriturefeminine @ 17:54

Szerintem a szex önkielégítés nélkül nem szex -és igen, meg is magyarázom, hogy ne mindig csak magamról írjak. Az jutott eszembe, hogy a férfiak mindig azzal a buta kérdéssel fordulnak hozzám, hogy én “szoktam-e masztizni”, illetve sokuk fantáziájában szerepel, méghozzá előkelő helyen, az önmagát kielégítő nő látványa. Ez a pornófilmek világából is kitűnik, hiszen számos ún. szóló filmet érhetünk el nőkről -férfiakról pedig szinte nem is találni ilyet, de ez nem olyan meglepő, hiszen nem a nőknek szól a pornó, vagy nagyon is meglepő, mert a meleg pasik komoly pornófogyasztó réteget képeznek. Azt akarom ezzel mondani, hogy a női önkielégítés egy túlmisztifikált jelenségnek tűnik, mint valami illúzió, amiről találgatunk, hogy vajon van-e vagy nincs. És főleg női körökben abszolút tabu az ilyen szokások megosztása -tisztelet a körülöttem élő néhány kivételes nőknek.

Ezzel szemben az, hogy a férfi kiveri a farkát, mindennapos, elfogadott jelenség. Olyannyira, hogy pl. szexshopok működtetnek kis fülkéket erre a célra. De a köznapi életben is természetes jelenség, hiszen rengeteg szleng szavunk van rá, a nyelvhasználat és pl. a humor területén is kézenfekvő, aktuális dolog.

Hogy ennek mi az oka, az most nem érdekes, a következménye viszont annál inkább. Merthogy szerintem ez a felállás meghatározza a női-férfi szexualitás közti (egyik) különbséget, pontosabban a szexualitáshoz való hozzáállásunkat. Aki önkielégít, az kénytelen használni a fantáziáját -sajnos vagy szerencsére. A fantázia elég hasznos, ha szexről van szó. A magunk kedvére fantáziálni pedig különösen az: segít megérteni, mi az, amire vágyunk, mi esik jól; nyitottá tesz azáltal, hogy elképzelünk helyzeteket és segít kitalálni, vajon hogy éreznénk magunkat benne stb. A nők egy része (fogalmam sincs milyen arányról lehet szó), egyáltalán nem csak vagy ritkán végez önkielégítést és ezzel éppen ezt a kulcsfontosságú területet hagyja ugaron.

Hiszen a vágyak ott kezdődnek, hogy saját magunk számára megfogalmazzuk őket, a következő lépés pedig a másik felé való közlésük. De ha a fantáziánkat nem engedjük szabadjára, nincs mit közölni a másikkal. És tudom, hogy mindig két emberről van szó és a másiktól mindig lehet tanulni, ha átadjuk neki az irányítást, de kérdés, hogy az tényleg elég lehet?! Magunkévá tehetjük valaki másnak a szexualitását, ez csak a könnyebb út. Sokkal izgalmasabb, ha mi magunk dolgozunk meg érte és vele. Úgyis mindig ott lesz egy másik, aki hatással lesz ránk, de neki is sokkal könnyebb, ha kölcsönösen teremtünk valamit, ami közös. És ebben az értelembenaz önkielégítés megalapozza a szexualitást.

Reklámok
 

9 Responses to “"Napi bölcsesség"”

 1. Eglantin Says:

  én nem szoktam, és nem is hiányzik.

  tényleg.

 2. egy nő Says:

  Tudom, hogy te nem… de ez annyira furcsa nekem. Nem rossz értelemben, csak olyan egyértelmű csinálni… hogy furcsa, ha valaki nem. :)

 3. Jekyll Says:

  Hmm, ez hogy nem szoktam és nem is hiányzik… Ez a saját test elfogadásának nagymértékű hiányára utal, hiszen ha szereted akkor örömet szerezni sem sajnálsz neki. Ha meg nem öröm akkor nagyon mély gátlásokról lehet szó. Engem mindig megdöbbentett az a gyanakvó, kelletlen eltűrés ahogy sok nő a nemi szervével szemben érez. Még a relatíve emancipált nők között is meglepően gyakori ez a hozzáállás. De nem ezt akartam írni, csak szemet szúrt a dolog. Szóval, szerintem a női önkielégítés pontosan ugyanolyan természetes és szükséges része a szexualitásnak mint a férfi. És az hogy vannak akik ritkán vagy soha nem csinálják az csak arra utal hogy a beléjük nevelt tabuk és gátlások erősebbek mint a férfiakban, mert a társadalom a nőket jobban elnyomja mint a férfiakat, remélhetőleg ez lassan azért változik. Az önkielégítés mint olyan szerintem is teljesen pozitív és egészséges dolog, sőt nemcsak lelkileg, hanem legalábbis a férfiak esetében, a prosztatarák kialakulását is gátolja a gyakori kielégülés, és mint tudjuk, még a boldog társas kapcsolatban élő férfiak is gyakran élnek a szólózás lehetőségével. Amúgy ha ilyen videókat akarsz látni, akkor a youporn.com-ot tudom ajánlani, ott van egy csomó, nekem nem a kedvenc kategóriám ,de azt hiszem ez érthető :-)

 4. Bullfrog Says:

  Embere válogatja, mik az igényei:)
  blogokat/honlapokat olvasgatva, külföldieket is:D Azért vannak ennél jóval komolyabb elvárások*(teljesítmények) is szexualitás terén.
  Pupett vagy a Tiger Lilly és sokan mások, majd irok a kedvenceimről egy listát..majd^^

 5. egy nő Says:

  Na jó, ezt fejtsd ki :)

 6. Eglantin Says:

  én azt gondolom erről, hogy azért nem hiányzik, mert nekem a szex páros cselekedet.

  éppen ezért magammal csinálni furcsa lenne…

 7. DeeDee Says:

  Egyet értek a leírottakkal… Illetve azt hiszem, az önkielégítés nem csak erre való, hogy felfedezzünk saját magunkat meg a vágyainkat, hanem ez afféle "megszeretgetés"… Én nagyon sok ideig nem csináltam, aztán egyszer rájöttem, hogy ez jobb, mint gondoltam és nem csak azért, mert az ember élvez és minden úgy van, ahogy az neki tuti, hogy jó. Számomra például az önkielégítés az egy bizonyos nyugtató eszköz… Vannak olyan napok, hogy úgy kelek fel, hogy én ezt nem fogom bírni és mindnekit ki fogok akasztani vagy éppen már délután van vagy este és akkor van elegem midnnekiből és iylenkor nagyon jó, mert egyrészt lenyugszom, másrészt a napm további részében is abszolút kellemesen érzem magam… Illetve én alapjáraton keveset foglalkozok kifejezetten a testemmel. Természetesen alapvető dolgokat megteszek (fürdök, borotválkozok, ha szükséges használok egy-két kenceficét), de ritkán csinálok valamit azért, mert az nekem jó lesz, nem használoma testápolót naponta, nem járok masszőrhöz, rendkívül ritkán ülök be a kádba egy órára ázni (mivel átalában zuhanyzok, illetve a kádban ázás során avíz sajnos kihűl). És éppen ezért mindennek a pótlását egy önkilégítéssel meg tudom oldani, mert megteszem és utána érzem, hogy most foglalkoztam magammal, a testemmel… És ilyen szempontból az önkielégítés több, mint szex. Szerintem…

 8. egy nő Says:

  Ez nagyon kedves megközelítés. Részben azonosulni is tudok vele. Viszont szerintem nem több, mint a szex: egyszerűen a szex lényege éppen ez, hogy több, mint ami.

 9. DeeDee Says:

  Fel lehet fogni így is, nézőpont kérdése (:


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s