az élet Máshol van

Lencsevégre kapva 2007/10/07

Filed under: fotózás,meztelenség — lecriturefeminine @ 17:20

Féltem a fotózástól, pedig a lehetőség évek óta adott. Egy ideje fellángolásszerűen saját (és mások) ajzószereként játszadoztam a saját fényképezőgépemmel. Egyrészt én akartam látni, másrészt azt akartam, hogy mások úgy lássanak. De sokszor zavaróak a korlátok, ha mindent nekem kell csinálnom, annak ellenére, hogy néha nagyon izgalmas képek születtek. Szerintem. (És mások szerint.)

Viszont, ha valaki más kezébe kerül a kamera, akkor ő is irányít, ő lát és ő rögzít, elvesztem önmagam és az önmagamról alkotott képemet. Olyanná válok, amilyennek a fotós lát. Ráadásul meztelenül szerettem volna mindezt, vagy legalábbis kevés ruhában. Ami egy másik akadályt állított elém, ugyanis nem tudtam elképzelni, hogy meztelen legyek valaki előtt, akivel csak dolgozom, és mindezt természetesnek éljem meg. Az önbizalomhiányom és a túlzott önbizalmam szülte feszültségről nem beszélve, tehát hogy én aztán nem mutogatom a fenekem, közben meg azon aggódtam, hogy a szakember majd be fog gerjedni…stb. Hát, ezeket is csak azért gondoltam, mert ismeretlen volt számomra a helyzet.

Először is, annyi mindenre kell figyelni (honnan a fény, mit az utasítás és hogy tartsam a fejem…), hogy minden meztelenség ellenére, egy pajzán gondolatra sincs idő, és tulajdonképpen az első 10 perc után a meztelenség is teljesen kiment a fejemből. Mivel ez volt nekem az első, azért maximálisan nem tudtam élvezni, de csak azért, mert tudom, hogy sokkal többet kihozhattam volna magamból, vagy legalábbis hagyhattam volna, hogy ő kihozza belőlem. De ez is csak egy testfenomenológiai élmény, tapasztalni kell, mire vége, sokkal többet tudsz magadról, mint előtte. Nem meghatározó élmény, de az önismerethez is hozzájárul. Arról nem is beszélve, hogy feladat, amire koncentrálni kell. A mellbimbókra aggatott csipszeket is el kell viselni mozdulatlanul, mert munka van, alkotás, hiába járja át az egész testet a fájdalom.

A képek még feldolgozás alatt vannak, de nem is képélmény miatt volt érdekes számomra, persze majd elepedek, hogy láthassam már végre őket! Mindenesetre remélem, lesz még alkalom efféle játékra, mert jó részévé válni, jó meztelenné válni a meztelenség érzete nélkül.

Reklámok
 

7 Responses to “Lencsevégre kapva”

 1. Bullfrog Says:

  szerintem a fotóson is múlik a dolog.
  Én pl hagyni szoktam, hogy az alany kedvére bolondozzon, csinálja azt amit jónak lát.
  Aztán -persze megbeszélés kérdése és is kitalálok pár képet.
  -fontos a csomagolás-
  x odaáll egy szál semmiben, lehet hogy semmi kedvem lefotózni, de ha…*.* akkor megőrülök, csak hogy sikerüljön képet csinálnom.
  Jómultkor átgázoltam egy szökőkúton a tökéletes kép kedvvért:D

 2. egy nő Says:

  Fotós vagy? – mikor érsz rá? :)

 3. Boss Says:

  Nagyon érdekes dolgokat írsz.. Mostanában igyekszem az elejétől elolvasni mindent, és sok érdekes, izgalmas dologgal szembesülök. a barátnőmmel pedig mindig nagyon várjuk egy-egy új írásodat. Sok ötletet merítek belőled és eszembe is jutnak régi titkos tervek..

  Én is nagy pornófogyasztó vagyok, persze sok gyenge sorozattal találkozom :(
  S habár itt épp a saját fotózásodról mesélsz, gondoltam hátha érdekelne pár érdekes sorozat: amatőrök a neten, de szerintem nagyon érzékien, izgatóan, nagyon szép képekkel, beállításokkal.
  http://www.goldengate.hu/kereso/Amator-sorozat/toratora/

 4. egy nő Says:

  Nagyon jó sorozatok, köszönöm! Én magam is szimpatizálok a Goldengate-tel, korábban sokszor gondoltam rá, hogy meg kéne jelenni ott, és pasinak is pedzegetem néha a dolgot. Talán, ha elhatározzuk, hogy ismerkedni kezdünk :) Arra kiváló fórum szerintem az oldal. Nagyon tetszenek ezek a sorozatok, amikre felhívtad a figyelmem. És nagyon jó hallani, hogy milyen hatással vagyok rátok. Ez rám, ránk is ugyanúgy visszahat.

 5. Szexofon Says:

  Nálunk ez pont fordítva van…. Én pedzegetem az aktfotózást a Kedvesnél, Ő meg hol elutasítja, hol kötélnek áll. A rossebb se érti :-)
  Több mint kétéves ez a poszt, de érdekes lenne tudni, mi lett a képekkel?

 6. lecriturefeminine Says:

  Szerintem a fotóson is múlik a dolog. Próbáljatok keresni valakit a neten, aki hobbiból vállal ilyesmit, és találkozzatok vele egy kávéra, ha szimpatikus a kedvesednek, akkor úgyis menni fog. A bizonytalanság csak addig van, amíg nem állsz a kamera előtt :) Az indexen van egy fórum, ahol profi és amatőr fotósok is keresnek modellt, gyakorlásképpen. De a címe nem jut eszembe… És ha érdekel, én is tudok adni telefonszámot, nőnemű fotós :)

  Az én képeim megvannak, és szívem szerint, ahogy most fel is merült, én is a saját képeimmel dekorálnám a blogom, de nincs sem állandó fotósom, aki mindig ráér, sem anyagi fedezetem, hogy mindent megvalósítsunk… Hát ez van :) Bár pasi már többször mondta, hogy lehetne feltenni egy-kettőt…

 7. Szexofon Says:

  Fel kéne tenned, én csak bíztatlak rá!!
  Amúgy idegen fotóssal még zárkózottabb lenne (egyébként nem az, de vannak témák, amikben… node erről jövő szerdára írtam egy posztot)
  Szóval azt gondolom, nem kell profi fotós, lelkes amatőrként is időnként már megütöm azt a szintet, ami elfogadható. Például egy nemdigi géppel egész jó fekete-fehér sorozatot csináltam róla nyáron, amelyek egy része – először a történetünkben – még neki is tetszett.
  Azt próbálom magyarázni, hogy nem egy Helmut Newton akarok lenni, hanem megörökíteni, ahogyan én látom őt.
  És ezek távolról sem pornó fotók…. ne ilyesmire gondolj.
  Viszont felbíztattam egy barátnőnket, hogy fűzze meg egy sorozatra. Ezt kérem egyszer tőle(tőlük) meglepiként.
  majd meglátjuk


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s