az élet Máshol van

Önvizsgálat 2007/04/20

Filed under: írás,perverzió,szexualitás — lecriturefeminine @ 20:40

Nem hittem, és tulajdonképpen még most sem hiszem, hogy hosszútávon leköt egy blog írása. Azért kezdtem bele, mert túl sokat figyelem önmagam, a testem, a viszonyomat másokkal: férfiakkal, nőkkel, családtagokkal, szeretőkkel, szerelmekkel, idegenekkel. És minden kételyem ellenére azt gondolom, hogy mégis jó ötlet volt. A szexről, a vágyaimról, az élményeimről… stb. való tudatos írás serkenti az alkotásvágyam, összefogja a gondolataimat, fontossá tesz elhanyagolt dolgokat és fordítva. A pozitív visszajelzések jót tettek az önbecsülésemnek, bár még mindig nem tudom, hogyan írjak magamról, hogy én is szívesen olvassam vissza. Bizonytalanul próbálgatom, miről írhatok, és miről nem, mi az, amit (nem)szégyellek magam előtt. Fogalmam sincs továbbá, tudok-e úgy írni, hogy ne másnak szóljon. Épp ezért mutatom meg másoknak egyre bizonytalanabbul, miközben kifejezetten vágyom, hogy idegenek rá(m)találjanak.

Elkezdeni volt a legnehezebb, tele volt a fejem, és nem voltak korlátok, nem tudtam felépíteni egy szerkezetet a fejemben, egy vázat, amelyre felfűzhetem a fejemben felhalmozódó képeket és érzéseket. Végülis csak erőltetni kellett és elindult. Mostmár a hangulatomra hagyatkozom. De így is túl sok minden van, ami kikívánkozik még. Egyelőre kitart a türelmem, és a hitem, hogy nekem ez jó.

És tényleg jó! Van egy elméletem magamról, illetve a szexualitásomról, ami lényegében az, hogy ha nem tartom magam féken, akkor olyan mértékig elfajulnék, amit nem tudnék jóvá tenni. Többet engednék meg magamnak, mint amire szükségem lenne. Tehát, azt hiszem, hogy a sok leírás, megfontolt értelmezés, átgondolt történés majd segít tudatos, kiegyensúlyozott és higgadt nővé lenni. De hogy hihetem ezt..?!

A másik dolog, amin a blog kapcsán gondolkoztam, az a nyitottságom. Beszélhetek én ennyire nyíltan magamról? Úgy értem, jól esik nekem? És persze, jól esik, mert ilyen vagyok. Csak a blog akkor is itt van, feltárulkozva, amikor a föld alá akarom ásni magam mindenki és minden elől. Arról nem is beszélve, hogy milyen megrázó lesz, amikor majd épp a nyitottságomat fogja elutasítani valaki, amit a blog (is) csak természetessé tesz a mindennapokban.

De addig is, minden megy tovább a maga exhibicionista, perverz és szókimondó útján…

Reklámok
 

5 Responses to “Önvizsgálat”

 1. wicus Says:

  én is szeretném. sőt kérlek rá. jó itt nálad, sok hasonló érzés, gondolat…kevés ilyen élményben lehet részem, és szomjazom rá.

 2. egy nő Says:

  Köszönöm, és a verset is. Találó! És örülök, hogy benéztél, sokkal érdemesebbnek tartom mindezt egy másik nővel megosztani, mint férfival. Úgy érzem, amit mondani akarok, egy másik nő olvasatában válik igazán intimmé.

 3. wicus Says:

  nincs mit, nekem megtisztelő.

 4. Anonymous Says:

  Én csak most találtam rá a blogodra, de nagyon tetszik! Tartalmas, elgondolkodtató, néha meglepő de semmi esetre se perverz!
  Annak ellenére, hogy olyan világban élünk, hogy szinte már semmi nem lepi meg az embert és a szex…hát igen, a szex! Egyre nehezebb megtalálni a helyes irányt… Mindenesetre úgy gondolom, hogy a webnaplód sokat segít és segíthet! Segít megérteni a másik nemet, segít megérteni magamat általad és az írásaid által. Köszönöm!

  Karácsonyra megleptem magamat az "Egy luxuskurtizán erotikus naplója" című könnyvvel, amely egy escort lány életébe enged bepillantást. Most mikor elkezdtem olvasni a blogodat jöttem rá, hogy dobhatom ki a könyvet a kukába! Én nem tudom olyan jól kifejezni magamat mint Te, és csak annyit szeretnék mondani, hogy nagy szükség lenne a Méhkirálynő, Michelle Wide és a többi értelmetlen könyv helyett egy olyan könyvre amiben a te írásaid szerepelnek! Én csak remélni tudom, hogy egyszer lesz alkalmam megvenni a könyvedet! Csak így tovább!

  http://peter82.hu/wp/?p=51

 5. egy nő Says:

  Szerintem túlzol, de nagyon jól esik :)


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s